onsdag 19 augusti 2009

Frövi

Jaha, då var....
sommarlovet slut och alla barn tillbaka i skolan, både egna och på jobbet. Kul med liv och rörelse på skolan igen! Finns inget så tyst och tomt som skollokaler utan barn!

Har som vanligt inte hunnit skriva på ett tag, så min vana trogen får det väl bli en liten sammanfattning av vad som hänt sedan sist:

Har varit med Lovisa hos Tootsie några gånger. Mysig ponny det där! Ridskolan startade förra veckan, så terminens första besök där har också stått på schemat. Ett nytt fint stall är färdigställt under sommaren för de stora hästarna. Verkligen på tiden! Stallet har inte blivit ombyggt sedan jag red där för typ "100" år sedan! Kul att Jönköpings kommun satsar på tjejerna! Ponnystallet håller också på att byggas om och skall stå färdigt under hösten. Blir verkligen toppen!

I helgen var vi i Frövi och tävlade, eller rättare sagt deltog för resultaten lyste med sin frånvaro.

Power
Diskade sig på en felaktig tunnelingång i första ag-loppet. Lördagens hopplopp var rena katastrofen! Inget samspel över huvud taget! Han var väldigt nosig före start, så kanske luktade det lite löptik.... Under söndagen nollade han båda loppen på hinder, men över 5 sekunders tidsfel i ag-loppet och tre komma något i tidsfel i hopploppet. Bara att jobba vidare mot nollan! Har klockat hans slalom hemma på träning och ute på tävling och han går cirka 1,5 sek. snabbare på träning. Mera slalomträning alltså! Har också påbörjat att intervallträna honom på promenaderna. Sätter honom helt enkelt på lämpligt ställe och går ifrån honom ca. 100 m, ger släppkommando och springer ifrån honom så långt jag hinner innan han kommer ifatt. Så snart ett nytt lämpligt ställe dyker upp upprepar vi proceduren.... Hoppas verkligen att detta ger gott resultat, för vid denna typen av träning fungerar det alldeles utmärkt att ha med sig mina andra hundar. Har man begränsat med tid och ork, då måste man vara effektiv!

Yla
Tog under helgen alla typer av hinder utan problem, men lite yvig i svängarna så några hinder passerade hon förbi på utsidan och andra hinder var roliga så de tog hon flera gånger bl a gungan..... Blir nog bra med lite mera träning!


Yippi
Bor fortfarande kvar hos oss och kommer förmodligen att göra det framöver också. Har fått många förfrågningar på henne, men inte kännt att rätt köpare dykt upp. Många duktiga hundägare som hört av sig så inget ont om spekulanterna, men jag tycker så oerhört mycket om den hunden så skall jag kunna skiljas ifrån henne måste det kännas rätt till 110%!

I Frövi öppnar hon loppen bra de första hindren, totalvägrar slalom och springer ok på upploppen. Stod några stora hundar i ett tält och skällde intill banan under lördagens hopplopp, så efter det blev hon ännu lite "lägre" än under den senaste tidens tävlingar. Känns förstås jobbigt, men jag har bestämt mig för att jobba vidare och ha som mål att få henne att fungera i tävlingssituationen. Kan lika gärna diska mig i varje start med henne som att alltid få tidsfel med Power i klass III! Har tänkt ut ännu ett nytt träningsupplägg och påbörjat träningen efter det. Fungerar inte heller detta, är det bara att fundera ut ett nytt.....


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar