tisdag 22 september 2009

Stolpe ut...

Mörkt....
Klockan är bara halv åtta och det är redan mörkt ute. I morgon bitti när jag går till jobbet kommer det också att vara mörkt.... Önskar att jag kunde lära mig att uppskatta mörkret lika mycket som jag uppskattar ljuset. Tror att det vore mycket lättare att leva då....


JBK
I helgen var det dags för säsongens sista agilitytävlingar. Lördagen tillbringade vi på Jönköpings BK. Yla fortsatte sin vana trogen att ta fler hinder än domaren tänkt sig.... Yippi sprang på hyfsat och det är verkligen roligt att utvecklingen går framåt, även om jag givetvis skulle önska att det gick bra mycket bättre.... Lovisa och Bozz gjorde ett mycket fint lopp i Hoppklass 1b, vilket ledde till vinst och pinne. Grattis!


DM
På söndagen åkte vi till Vara-Grästorps brukshundklubb för att delta i DM i agility. Både jag och Erik hade ju DM-titel att försvara, men för Eriks del var det kört på förhand. Loppan löper och därmed kom han inte ens till start. Agilityklassbanan först på morgonen var klurig. Trodde inte att jag och Power skulle komma särskilt långt innan disken var ett faktum, men han gör ett kanonlopp! Klantig matte överhandlar inför tredje hindret från slutet (var rädd att han skulle springa förbi på utsidan) och ropar på honom precis när han skall hoppa. Lydig som han är så avbryter han ansatsen och svänger mot mig. Duktig hund! Innan jag hinner reagera tar han hindret från fel håll! Surt på ett så bra lopp! I hoppklassen gör han också ett bra lopp och jag gasar på så mycket fart jag orkar. Då river han ett hinder på upploppet. I lagloppet går det också bra ända tills han kommer ut ur platta tunneln med rumpan först och fötterna upp.... (Liknade under bråkdelen av någon sekund en sköldpadda på rygg!) Väl på fötter är han fortfarande lite omtöcknad och går förbi nästa hinder och tar det på fel håll. Jag tappade helt fattningen när han kom utfarande på fel håll ur tunneln och blev rädd att han gjort sig illa. Inget bra DM för vår del, bortsett från att han verkar helt ok efter vurpan! Som tur var så fanns det med några duktiga unga tjejer i laget (bl a Lovisa och Bozz) och de skötte sig med den äran. Habo BK vann för första gången DM-titeln i lag!!!!!


Jag lärde mig också läxan att jag inte skall vara så finkänslig så att jag inte säger till om jag tror att något på banan inte är ok. Tyckte innan starten i lagloppet att tunneln såg något vriden ut, men det hade varit en kille där och dragit i den så jag tänkte att det var nog jag som hade fel. Borde faktiskt litat på mig själv och bett dem rätta till den igen. Bättre att kanske uppfattas som lite besvärlig än att riskera skador på hundarna!

Yla fortsatte även på söndagen att ta fler hinder än domaren tänkt.... Yippi pinnade på bra och hade bara lite över två sekunders tidsfel i agilityklassen, som för övrigt var nollat på hinder då klassen saknade slalom. Hon kom runt även i hoppklassen men stod stilla vid flera tillfällen i slalomen, så vi fick dryga 21 fel totalt. Trots detta var hon den enda av våra hundar som faktisk fick en individuell placering på DM 2009. Vet ej placeringen men skulle tro att hon kom runt sjua-åtta någonting.

Slicka såren...
Nu skall jag vila upp mig ett tag och fundera på hur jag skall arbeta vidare med mina hundar. Årets agilitysäsong har inte blivit vad jag önskat och hela familjens säsong kan sammanfattas med orden "stolpe ut". Ibland har man flyt och ibland är marginalerna på fel sida. Årets marginaler har inte varit på vår sida, men de bra loppen har inte varit så långt borta som de faktiska resultaten kan ge sken av.


Skall jag fortsätta tävla agility i den här omfattningnen är jag helt på det klara med att jag måste träna betydligt mer strukturerat än i år, för att kunna förbättra mina resultat och få marginalerna på min sida igen. Frågan är hur jag skall få min tid och min fysik att räcka till för en sådan satsning. Att göra något halvhjärtat existerar nämnligen inte i min värld, då lägger jag hellre ner helt och hållet....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar