söndag 12 juli 2009

Tunga beslut

Nu har vi varit hemma en vecka och hunnit fixa och dona både utomhus och inomhus. I trädgården har vi lagt igen två rabatter, vilket jag längtat efter i flera år. Visst tycker jag om vackra blommor, men blommor skall enligt mig växa i vilt tilstånd och inte behöva någon som håller efter dem! Har också målat delar av husgrunden, vilket var ett lyft för hela huset. Inomhus har sängkläderna fått sig en ordentlig genomgång och tvättstugan en uppstädning. Skönt!

Hundarna har varit mycket utomhus och två träningspass i agility har det blivit under veckan. Power gör det han ska på träningarna och är betydligt mer taggad på hemmaplan än ute på tävling. Yla började dra på fel hinder i andra loppet i Åtvidaberg och den trenden har hållit i sig! Hon har hinderdrag på alla typer av hinder men helt klart mest på slalom! Kul som omväxling med tanke på att det är slalom som oftast ger både fel och tidsfel för Power på tävling.

På hundfronten har det också tagits några jobbiga beslut. Vi har ända sedan vi började med vår kennelverksamhet varit på det klara med att vi inte skall ha mer hundar än vi hinner med att träna. Som det är nu så har har vi nått den gränsen. Vi har också flera hundar som är perfekta familjemedlemmar men som inte är lämpade för avel. Där kommer baksidan av att vara uppfödare in! För att kunna vidareutveckla vår kennelverksamhet måste vi omplacera vissa av dem. Personligen mår jag mycket dåligt av att omplacera hundar, men vet samtidig att med rätt engagemang går det att hitta riktigt bra hem till dessa hundar. Hem som mycket väl kan ge individen en ännu bättre livssituation än den har hos oss! För världen är tack och lov fylld av många fantastiska hundägare....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar